Машините намалиха с 500 000-600 000 души броя на гласувалите.Три пъти

...
Машините намалиха с 500 000-600 000 души броя на гласувалите.Три пъти
Коментари Харесай

Проф. Константинов посочи виновника за провала на вота

Машините понижиха с 500 000-600 000 души броя на гласувалите. Три пъти спадат - през предишните юли и ноември и в този момент през октомври. Преди тях гласувалите бяха 3,3 млн. Българска социалистическа партия загуби 100-150 000 гласа . Това сподели за " Денят онлайн " математикът проф. Михаил Константинов.

" Числото 6,5 млн. е на хората, които живеят на територията на България, това число се знаеше. Има и доста български жители отвън страната. Това е жител с български документи са идентичност. Около 8,2 българи по целия свят. Избирателните описи съдържат повече имена от действително живеещите, защото те имат непрекъснат адрес у нас. 1,4 млн. са мъртвите души, те се усилиха, тъй като популацията понижа ", счита той. 
-->
По думите му действителните гласове за партиите над бариерата от 4% са 2,5 млн . " Като разделите това число на 240, то един мандат приблизително е 9500 гласа.  В Кърджали да вземем за пример народен представител от " Български напредък " влиза тъкмо с толкоз, само че те са получени единствено там, тъй като партията е дребна и на никое място не набира задоволително гласове за един мандат. Избирателната система е двойно пропорционална - на национално и на районно равнище. При втория случай може с по-малко гласове да се вземат мандати. Разпределението по региони се афишира когато се преброят всички мандати ", изясни той.

Според него Видин заслужава 3 мандата, само че е получил 4, " с цел да не се обидят хората ". " Това е направено преднамерено. Това не е неправда, в Съединени американски щати също има такава процедура. На национално равнище това няма значение. След преброяването Видин слиза на 3 мандата, София има 42, а би трябвало да има 47 ", уточни математикът. И изрично добави, че България има потребност от постоянно държавно управление, а възможностите за него се усилват. Отказалите да вземат участие смята, че ще бъдат дискредитирани. 

" Безмислица е да се желае вкарване на Украйна в НАТО сега. Има правилник. Големите страни са срещу това нещо, тъй като не може да има страна с териториални проблеми ", разяснява той. 
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР